Tiedote 25.5.2018

Savonlinnalainen Everyman’s Right Brewery tähtää maailman ensimmäiseksi hiilinegatiiviseksi craft-panimoksi

Savonlinnalaispanimo alkaa tuottamaan olutta sataprosenttisesti uusiutuvilla energialähteillä

 

Savonlinnalainen Everyman’s Right Brewery teetti maaliskuussa hiilijalanjälkiselvityksen Suomen johtavan elinkaarianalyyseihin erikoistuneen LCA Consultingin kanssa. Hiilijalanjälkiselvityksen mukaan Everyman’s Right Breweryllä on mahdollista käynnistää panimon tuotanto päästöttömästi miljoonan litran kapasiteetilla, josta se pystytään skaalaamaan hiilineutraalisti vähintään kymmeneen miljoonaan litraan.

Kun tuotanto saadaan suunnitellusti käyntiin, kaikki tuotannossa käytettävä energia tulee olemaan hiilineutraalia. Omassa tuotannossa syntyvistä jätevirroista saadaan biokaasua, jolla tullaan tuottamaan uusiutuvaa energiaa eli sähköä ja lämpöä kattamaan kaikki omat tarpeet. Tämä tukee panimon tavoitetta päästä hiilinegatiiviseksi – ensimmäisenä craft-panimona maailmassa.

Panimo tulee myös investoimaan hiilidioksidin talteenottoon, puhdistukseen ja käyttöön omassa tuotannossa. Tuotannosta yli jäänyt hiilidioksidi voidaan myydä esimerkiksi ravintolakäyttöön. Lisäksi käytössä on lämmön talteenottojärjestelmä, joka myös osaltaan vähentää hiilijalanjälkeä. Nollapäästöisen panimon tavoitteeseen ei päästä millään yksittäisellä kikalla. Se vaatii koko panimo huolellisen suunnittelun ja paljon fiksuja ratkaisuja läpi tuotantoketjun.

“Kuluttajien kiinnostus craft-oluita kohtaan on räjähtänyt viime vuosien aikana. Jatkuvasti lisääntyvä määrä kuluttajista on kiinnostunut tuotteiden alkuperästä ja ilmastovaikutuksista. Tähtäämme kansainvälisille markkinoille, joten muista panimoista erottautuminen on tärkeää. Tästä syystä otimme panimon suunnittelun lähtökohdaksi sen ympäristöystävällisyyden”, Jussi Hukkanen Everyman’s Right Brewerystä kertoo panimon suunnitelmista. “Tavoitteenamme on esimerkillämme vaikuttaa koko panimoalaan ja tehdä siitä ympäristöystävällisempää.”

”Panimotoiminnan hiilijalanjälkiselvitys ennen tuotannon aloittamista ja laiteinvestointeja osoittaa ne tuotannon vaiheet, jotka ovat kriittisiä panimotoiminnan hiilineutraaliuden kannalta. Samalla saadaan kokonaiskuva tuotantoprosessissa muodostuvista ja hyödynnettävissä olevista energiavirroista. Selvityksellä saatuja tuloksia voidaan hyödyntää monipuolisesti mm. teknologiavalinnoissa ja tulevan tuotannon optimoinnissa”, kertoo LCA Consultingin Antti Niskanen.

Everyman’s Right Breweryllä on käynnissä osakeanti FundedByMe palvelussa: www.fundedbyme.com

 

###

 

Lisätiedot:
Antti Suikkari, 050 347 5015, antti@everymansright.com
Jussi Hukkanen, 040 769 4522, jussi@everymansright.com.


Lehdistökuvia: www.everymansright.com/press

----

Everyman’s Right Brewery

Everyman's Right Brewery on kansainvälisille markkinoille tähtäävä maailman ensimmäinen hiilineutraali craft-panimo, jonka vuosituotannoksi suunnitellaan miljoonia litroja. Uuden panimon perustajilla Jussi Hukkasella, Antti Suikkarilla ja Keijo Kemppaisella on vankkaa kokemusta panimoalalta, teollisen kokoluokan tuotantoprosesseista, alkoholijuomien maahantuonnista ja jakelusta sekä kansainvälisestä markkinoinnista.

http://www.everymansright.com